Despre molarul de minte

Doctorul stomatolog nu recomanda in fiecare caz extractia molarului de minte. Este posibil ca tratamentul infectiei gingiei ce inconjoara maseaua de minte – prin administrarea de antibiotice si curatarea gingiei - sa dea rezultate, situatie in care extractia nu va mai fi necesara. Specialistul recomanda extractia dintelui in cazul in care infectia se agraveaza.  

https://shop.spreadshirt.com/t-rex3

 Totusi, in cazul in care dintele este cariat, stomatologul poate trece la extractie. Motivele sunt multiple. Prin pozitionarea lor, maselele de minte sunt foarte greu de tratat. Specialistul va tine cont si de felul in care maseaua de minte cariata poate “imbolnavi” dintii invecinati. Durerea cauzata de molarii de minte, e una foarte greu de suportat si se intinde catre timpla, ureche si ceilalti dinti. 


O extractie a molarului de minte dureaza intre 15 si 90 de minute. Poate fi o procedura simpla, executata fara complicatii de un medic stomatolog cu experienta, dar uneori poate fi si dificila, situatie in care extractia poate fi realizata doar de un specialist de chirurgie dento-alveolara, maxilo-facial sau implantolog.